Specijalni inovativni bicikli za Špancirfest

VS Customs inovativni bicikl

Specijalni inovativni bicikli za Špancirfest

Ovakve bicikle još niste vidjeli: kontraš, swinger i tuber bit će prava atrakcija Špancirfesta!

 

Otkriveno je što su osmislili u varaždinskom VS Customsu za ovogodišnji jubilarni Špancirfest. Siniša Vugrek sa svojim timom izradio je swing bicikl s dvije pokretne osovine, “kontraša” – bicikl s kontra upravljanjem te jedan natjecateljske prirode koji zahtijeva klačenje za tjeranje loptica u zrak u svrhu osvajanja nagrade. Na metalnim i konstrukcijskim dijelovima bicikla radili su Siniša Vugrek i Branko Obadić.

Ideju smo prezentirali Gradu Varaždinu i Turističkoj zajednici Grada Varaždina, a oni su je prihvatili. Stoga je pala odluka da napravimo swing bicikl s dvije pokretne osovine te kontraša s kontra upravljanjem. Treći je više s natjecateljskom funkcijom, mora se klačiti i tjerati loptice u zrak kako bi se osvojila nagrada, rekao je Siniša Vugrek.

Od ideje do realizacije je bilo potrebno dva tjedna intenzivnog rada. Završno sastavljanje bicikala odradio je Neven Horvatek. Za elektronički dio bicikla zadužen je bio Kristijan Grabar.

Imaš tri bicikla i tri zadatka. Natjecateljski će vjerojatno biti najzanimljiviji jer treba tjerati bicikl, a to će vjerojatno svi završiti, no prva dva su pravi izazov, rekao je.

Inovativni Varaždinci s nestrpljenjem očekuju reakcije posjetitelja Špancirfesta pa vas ovim putem pozivamo da dođete isprobati unikatne bicikle!

U fotogaleriji pogledajte kako bicikli izgledaju, a u videu možete vidjeti kako Siniša demonstrira vožnju bicikala s dvije pokretne osovine.